ZOF u Preku: Više od 400 sudionika u natjecateljskim disciplinama i popratnim sadržajima

ZOF u Preku: Više od 400 sudionika u natjecateljskim disciplinama i popratnim sadržajima

Prošli vikend, 24. i 25. rujna, bio je u znaku Zadar Outdoor Festivala koji se održao u Preku.

U netaknutim prirodnim ljepotama otoka Ugljana uživali su brojni ljubitelji outdoor aktivnosti – sudionici Zadar Outdoor Festivala, koji su još jednom dokazali da je ovaj sportski događaj postao #mustvisit manifestacija u našoj regiji.

– Brojni natjecatelji svake godine iznova nam se vraćaju i sudjeluju na Zadar Outdoor Festivalu, a to je najljepša nagrada našem trudu i angažmanu. Jedni dolaze zbog prekrasne prirode i zanimljivih staza, koje na svakom novom izdanju ZOF-a mijenjamo, drugi pak zbog druženja s prijateljima i obitelji, treći zbog ukusne spize koju nam ljubazni domaćini svake godine pripremaju, a evo saznali smo (i oduševili se!) da neki dolaze i zbog sadnica maslina koje poklanjamo pobjednicima disciplina!, poručuju organizatorice festivala iz Break a leg agencije.

I ove godine na rasporedu su bili Trail Otoka maslina (5, 12 i 18 km), brzinsko penjanje na Željinoj litici podno brda sv. Mihovil, natjecanje u SUP-u i kajakingu. Na trailu je ove godine bilo oko 250 sudionika, a na cijelom festivalu više od 400 sudionika.

– Čak ni nepovoljna vremenska prognoza u nedjelju (kiša i vjetar) nisu omeli naše natjecatelje. Ne samo da su svi prijavljeni sudjelovali, nego su se na licu mjesta prijavili i dodatni natjecatelji (uglavnom stranci) i time još jednom pokazali da za prave ljubitelje aktivnosti na otvorenom nema prepreka!, dodaju organizatorice.

U sklopu ZOF-a bile su organizirane i zanimljive besplatne radionice, predavanje te program za djecu.

Edukativno predavanje na temu disbalansa u prehrani održala je Katarina Skroza, certificirana trenerica i savjetnica za prehranu te višestruka svjetska i europska prvakinja u natjecateljskom bikini fitnessu. Održano je i košarkaško natjecanje u šutiranju trica i slobodnih bacanja koje je organizirao Ženski međunarodni košarkaški kamp Belece te utrka za djecu u organizaciji Triatlon kluba Zadar.

Za veselu i rasplesanu atmosferu u večernjim satima prvog dana festivala pobrinuli su se lokalni bend HighSeas te poznati šoltanski sastav Mjesni Odbor, a žeđ je utažila Brlog zadružna pivovara, partner festivala, koja je ovom prigodom predstavila posebnu Festivalsku Plavušu.

Suorganizatori festivala su Turistička zajednica Općine Preko i Općina Preko, koji su svim natjecateljima osigurali ukusan besplatan obrok, svojim su angažmanom i profesionalnošću još jednom opravdali epitet idealnog domaćina za ovakvu sportsku manifestaciju! Već sada jedva čekamo novo Zadar Outdoor izdanje u 2023. godini!

Cijele foto galerije možete pronaći na Facebook stranici Zadar Outdoor Festivala za čije su nezaboravne kadrove zaslužni Boris Kačan i Dragan Lonić.

Sve zanimljivosti vezane uz Zadar Outdoor Festival možete pratiti i na Internet stranici  te Instagramu.

A kako je bilo, možete pogledati u XXL FOTOGALERIJI