Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

Djeca i članovi obitelji ukrajinskih branitelja proveli dan u Preku

U sklopu desetodnevnog boravka u Zadaru, djeca i članovi obitelji ukrajinskih branitelja proveli su protekli vikend jedan dan u Preku.

U organizaciji Zadarske županije, razgledali su Preko, posjetili Samostan sv. Pavla Pustinjaka na Školjiću i kupali u Jazu, a toplu dobrodošlicu zaželjeli su im djelatnici Turističke zajednice Općine Preko.

Dolazak i smještaj djece i članova obitelji ukrajinskih branitelja u Zadru organizirala je Zadarska županija u suradnji s Veleposlanstvom Ukrajine u Zagrebu, a osim Preka djeca su posjetila Biograd i Nin, Park prirode Vransko jezero i Kožino.

Za prošlotjednog prijema u Zadarskoj županiji, djeci je uručen Hrvatsko-ukrajinski rječnik koji su izradili Agencija za razvoj Zadarske županije Zadra Nova i Europe Direct Zadar u suradnji s Predstavništvom Europske komisije u Republici Hrvatskoj i Veleposlanstvom Ukrajine u RH.

Na 44 stranice rječnika prevedeno je više od 130 osnovnih pojmova te brojevi do 100 i usporedba abeceda, tj. hrvatske latinice i ukrajinske ćirilice. Rječnik je besplatan i može se preuzeti u centru Europe Direct Zadar, a elektroničko izdanje dostupno je i online na POVEZNICI