POU Dom na žalu: Kreativna radionica “Žena na rubu – iskustva i (o)sjećanja”

POU Dom na žalu: Kreativna radionica “Žena na rubu – iskustva i (o)sjećanja”

U sklopu umjetničkog istraživanja “Stara cura – žena na rubu” Udruge Kamene Babe, u utorak, 16. kolovoza u 19 sati u POU Dom na žalu u Preku održat će se dvosatna kreativna radionica “Žena na rubu – iskustva i (o)sjećanja”.

Pozivamo vas da zajednički istražimo koje sve misli i osjećaje vežemo za iskustva “bivanja na rubu” te kako ih možemo kreativno obraditi i pomoću rekvizita modelirati u prostoru.

Produkt radionice bit će zajednička prostorna konstrukcija memorije i osobnih povijesti. Takva promjenjiva skulptura bit će otvorena za nadograđivanje tijekom rezidencije u sklopu umjetničkog istraživanja udruge te javne prezentacije koja će se održati 20. kolovoza u 20 sati na Trgu Marnjiva u Kalima.

Voditeljice radionice su lutkarica i povjesničarka umjetnosti Marta Banić te filmašica i psihologinja Anita Čeko, zajedno s ostalim sudionicama projekta: Martom Kolega, Jagodom Cupać i Anđelom Rončević.

Radionica je besplatna za sve polaznice i polaznike, a dobrodošle su sve punoljetne osobe otvorene za igru i zajedničko istraživanje tema bivanja na rubu. Prethodno iskustvo na sličnim radionicama nije uvjet.

Prijave su otvorene do 15. kolovoza u ponoć i šalju se na mail kontakt@kamenebabe.org Ako imate pitanja, slobodno nam se obratite porukom ili pozivom na 092 374 2300 (Marta Kolega), poručuju iz Udruge Kamene Babe.

Partneri projekta su Turistička zajednica Općine Kali i POU Dom na žalu, a program financijski podržavaju Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske Unije i Općina Kali.