Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

Dječja spisateljica Marijana Križanović gostovala u knjižnici u Kalima

U Narodnoj knjižnici Kali dječja spisateljica Marijana Križanović predstavila je svoje dvije ljetne slikovnice ,,Iz života jednog mrava” i ,,Panda Vanda na Jadranu”.

U interaktivnom druženju sa 25 djece, nakon čitanja slikovnica s lutkicama glavnih likova održala se i kreativna radionica izrade pandica i mravića.

Spisateljicu je ugostila knjižničarka Narodne knjižnice Kali Tomislava Radović, a djeca su bila jako zadovoljna ugodnim druženjem i radionicom.

Marijana Križanović profesorica je hrvatskog i engleskog jezika i književnosti te magistra bibliotekarstva.

Lektorira slikovnice i dječje knjige, piše stručne članke za časopis “Zrno”, a pjesme, igrokaze i priče objavljuje u dječjim časopisima (Prvi izbor, Smib, Radost, Cvitak) i na Školskom portalu.

Dosad je objavila 11 knjiga za djecu: zbirka priča Marine čudesne pustolovine (2017.), zbirka pjesama Čarobni kalendar (2018.) te 9 edukativnih slikovnica: Kod zubara (2016.), Iz života jednog mrava (2016.), Panda Vanda na Sljemenu (2018.), U kazalištu (2019.), U školi (2019.), Školske brige pčele Jele (2019.), Pijanist mago Drago (2021.), Lastin novi dom (2021.) i Panda Vanda na Jadranu (2021.).

Članica je Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade te Hrvatskog čitateljskog društva. Volontira u Gradskoj knjižnici Tina Ujevića u Zagrebu i sudjeluje u provođenju Projekta 65 plus za osobe treće životne dobi.