Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

Velika fešta za kraj sezone: Lovro Majer uručio medalje pionirima i papalinama koji su prvaci svojih liga

Velikom feštom svih članova kluba i njihovih roditelja, uspješno je završena još jedna sezona za mlađe uzraste Svetog Mihovila.

U sezoni 2021./2022. NŠK Sv. Mihovil natjecao se sa šest natjecateljskih ekipa te je ukupno odigrano oko 140 utakmica.

Najbolji rezultat ostvarili su pioniri i papaline osvojivši svoja prvenstva. Pioniri otočnog nogometnog kluba su uvjerljivo osvojili naslov prvaka međužupanijske lige Zadar – Šibenik – Gospić s čak 62 boda iz 24 utakmice, što je jedan od najvećih klupskih uspjeha, dok su papaline prvaci 2. Međužupanijske lige. Ako se tome pribroje drugo mjesto mlađih pionira, četvrto mjesto kadeta, sedmo mjesto tića te ostanak seniora u Prvoj ŽNL može se slobodno reći da je riječ o najuspješnijoj sezoni u povijesti kluba.

Završnu dodjelu pehara i medalja uveličali su reprezentativac Hrvatske i igrač francuskog Rennesa Lovro Majer te bivši hrvatski reprezentativac Tomo Šokota, koji su djeci uručili medalje i pehare.

Treba posebno istaknuti i Ivana Longina, Maru Mekelenića i Jakova Jerolimova, koji su bili najbolji strijelci svojih prvenstava te za nagradu dobili Zlatne kopačke. Štoviše, Maro Mekelenić je bio rekorder županijskih liga s čak 62 postignuta pogotka u kategoriji pionira, kojima je pridodao još 11 golova koje je postigao u kadetskoj konkurenciji.

Nakon dodjele, uslijedio je prigodni domjenak te vatromet kojim je stavljena točka na i još jedne uspješne sezone za NŠK Sv. Mihovil.

Fotografije: Barbara Kurtin