Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

Dišpetoži iz PO Poljana osmislili, napisali i ilustrirali “storiju o dva otoka”

Učenici Područnog odjela Poljana, OŠ Valentina Klarin Preko, sudjelovali su u ovoj školskoj godini u dva obrazovna projekta koje je organizirala i vodila Udruga Mala filozofija iz Zadra.

Rezultate svoga rada, znanja, maštovitosti i kreativnosti, predstavili su u petak u POU Dom na žalu roditeljima i prijateljima, a voditelj projekta doc.dr.sc. Bruno Ćurko iz Male filozofije uručio im je diplome i prigodne darove.

Riječ je o projektima „Superpravednici – Kritičkim mišljenjem do spoznaje i poštivanja ljudskih prava”, u kojemu su učenici promišljali o važnosti dječjih i ljudskih prava.

Drugi je projekt „Napišimo priču”, u kojemu su zajedno s voditeljima osmislili, napisali i ilustrirali te na kraju tiskali priču „Izgubljeni malić / storija o dva otoka”.

Područnu školu Poljana pohađaju djeca iz Sutomišćice i Poljane, a ove školske godine pohađali su je učenici drugog i četvrtog razreda.

Priča „Izgubljeni malić / storija o dva otoka” stvarala se nekoliko mjeseci. Gotovo svaki petak u školi je boravio Bruno Ćurko iz Udruge Mala filozofija i s učenicima “pleo” priču koja je svakoga tjedna rasla, rasla…. da bi na kraju izrasla u pravi mali literarno-izdavački pothvat.

Dišpetoži iz PO Poljana su Andro Gobin, Ivona Grgurev, Anđela Hromin i Paula Ušalj iz drugoga razreda te četvrtaši Rino Blasić, Sara Čolaković, Tadej Kolega, Donat Michel Kombura, Jan Luka Luštica, Lea Mičić, Mate Profaca i Simona Šimićev, a učiteljica je Milena Ćurko.