Vikend u Kalima u znaku Blue Fish Festivala
Sljedeći vikend, od 17. d 19. lipnja od 17 sati, punta Artine u Kalima bit će središte zbivanja drugoga Blue Fish Festivala.
Ideja organizatora bila je da plava riba, vrijedna i zdrava namirnica, ulovljena od naših ribara, a često zanemarena, uz izuzetak tune, bude pozivnica na događaj u kojem će sudjelovati renomirani hrvatski kuhari.
U Kalima će kuhati David Skoko, koji često za sebe kaže da je ribarev sin, te nagrađivani zadarski kuhari Josip Vrsaljko i Tomislav Karamarko.
Sva trojica će pokazati kako srdela, inćun ili tuna uz kuharsku kreativnost i vještinu postaju izvrsna i ukusna jela koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
Za tri kaljska gastro dana ovi vrsni kuhari osmislili su meni od šest jela. Da doživljaj bude potpun, angažiran je i Ivan Stiblik, organizator Zadar Wine Festivala, koji će složiti vinsku kartu s naglaskom na vina iz zadarske
regije.
Novitet je sushi kutak, u simboličnom smislu poveznica s Japanom, s kojim Kali imaju vezu još od 1996. kada je počela djelovati Kali tuna i kada je napravljeno prvo uzgajalište tune na Mediteranu.
Neće nedostajati niti glazbe, uz DJ-a na otvorenju u petak nastupit će Matija Cvek, a u nedjelju Marko Pecotić.
Da događaj bude dostupniji, organiziran je prijevoz iz Zadra. S Liburnske obale voziti će brod Zrno. Polazak je sva tri dana u 18.30 sati, a povratak brodom u 01.30.
Za one kojima je to kasno dostupne su trajektne i brodske linija iz Preka, od poprišta događanja samo pola sata hoda.