Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

JVP Ivanić-Grad planira graditi kampus za vatrogasce na području Općine Preko

Već nekoliko godina JVP Ivanić-Grad i DVD Preko razmjenjuju iskustva i njeguju dobre odnose. Ostvare li se planovi kolega iz Ivanić-Grada, suradnja će biti još intenzivnija i svrhovitija.

O svemu tome, ali i o funkcioniranju lokalne samouprave bilo je riječi u ponedjeljak poslijepodne na radnom sastanku u vijećnici Općine Preko kojemu su prisustvovali gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš, zapovjednik JVP Ivanić-Grada Dario Kezerić, Mate Ždero, vijećnik u Općini Kloštar Ivanić, i Jure Brižić, načelnik Općine Preko, sa suradnicima te Božo Ivanov, zapovjednik DVD-a Preko.

– S kolegama iz DVD-a Preko razvili smo prijateljske odnose, a vaš otok nekim je našim članovima postao gotovo drugi dom. Naš kraj poznat je po vatrogastvu, na neki je način kolijevka hrvatskoga vatrogastva. Grad i županija puno ulažu u našu Javnu vatrogasnu postrojbu i lokalne DVD-ove, a gradnjom kampusa podigli bismo vatrogastvo na višu razinu, kazao je zapovjednik Dario Kezerić, čiju ideju podupire i gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš, ali i sve jedinice lokalne samouprave na njihovu području.

Prijedlog su podržali i načelnik Općine Preko Jure Brižić i zapovjednik DVD-a Preko Božo Ivanov, ocjenjujući ga inventivnim, naprednim i obostrano korisnim.

Podsjetimo, za članove DVD-ova Preko, Pašman i Tkon JVP Ivanić-Grad i Vatrogasni savez Ivanić-Grada 2019. godine organizirali su višednevnu obuku i vatrogasne vježbe, a godinu prije od kolega iz Ivanić-Grada DVD Preko dobio je vrijednu donaciju: dva izolacijska aparata, pet boca kisika i hidraulične škare koje se najčešće koriste u prometnim nesrećama u kojima moraju intervenirati i vatrogasci.