Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

U nepuna tri sata Lukoranci s obale pokupili 20-ak velikih vreća smeća

U subotnjoj ekološkoj akciji, koju su organizirali MO Lukoran, udruge Bura i Jarac, KUD Sv. Ante i SRRD Harpun iz Zadra, prikupljeno je 20-ak velikih vreća smeća.

Čistio se obalni rub i dio podmorja, od središta Lukorana, glavna riva, preko Manetine punte i Morovice, do rive u Malom Lukoranu.

-Počeli smo u 8 ujutro i čistili do 10.30, a sudjelovalo nas je ukupno 22. Na oko tri kilometara obalnoga ruba, pokupili smo oko dvadesetak vreća smeća, uglavnom plastičnog otpada. U moru, na dubini od oko tri metra, u uvali Lukoran, u neposrednoj blizini privezišta mjesnih brodica, pronađena je ručna bomba bez upaljača. Odmah smo obavijestili policiju, koja je promptno reagirala, i bomba je uklonjena, kaže Ivica Luković, predsjednik MO Lukoran.

Ističe kako je akcija organizirana na inicijativu velikog prijatelja Lukorana, Aleša Jahnela iz Maribora, a podršku je kao i svaki put pružila Turistička zajednica Općine Preko.

Sljedeća akcija održat će se za dva tjedna, u subotu, 4. lipnja, a čistit će se područje od Primorja do uvale Frnaža, od Lukorana prema Ugljanu.

Fotografije Udruga mladih Jarac Lukoran