Rajko Vidaković imenovan izbornikom hrvatske košarkaške reprezentacije do 15 godina

Rajko Vidaković imenovan izbornikom hrvatske košarkaške reprezentacije do 15 godina

Veliko priznanje za Rajka Vidakovića, darovitog košarkaškog trenera ugljanskih korijena! Vidaković, koji je trenutno trener pretkadetske momčadi u Košarkaškom klubu Zadar, izabran je za novog izbornika hrvatske košarkaške reprezentacije do 15 godina.

– Nakon tri mjeseca rada s reprezentativnim selekcijama ukazana mi je velika čast da postanem i izbornik U-15 vrste. Smatram to i velikom odgovornošću, jer godinama slušamo kako hrvatsku košarku treba vratiti u vrh europske košarke a sada imam priliku u tome i izravno sudjelovati. Hrvatsku ću voditi zajedno s proslavljenim imenima Zdravkom Radulovićem, možda i najboljim bekom šuterom poslije Dražena Petrovića kao mentorom te bivšim NBA igračem Matom Skelinom kao pomoćnikom od kojih sigurno mogu jako puno naučiti – istaknuo je Vidaković u razgovoru za portal Sport 023.

Ovo ljeto hrvatsku reprezentaciju U-15 očekuje vrlo jaki pripremni turnir koji će biti održan u Litvi ili Grčkoj i koji će ujedno biti i kontrolni test za Europsko prvenstvo koje ovu generaciju očekuje tijekom ljeta 2023. godine.

Foto: KK Zadar