Krešo Jaklin i Kristiana Kolega u zimskom kampu Hrvatskog nogometnog saveza

Krešo Jaklin i Kristiana Kolega u zimskom kampu Hrvatskog nogometnog saveza

U Medulinu je od 6. do 10. prosinca održan zimski kamp Hrvatskog nogometnog saveza koji je okupio pedesetak reprezentativnih kandidatkinja u uzrasnim kategorijama do 17 i 19 godina.

Među njima su bili bili igračica U-17 reprezentacije Kristiana Kolega kao i trener vratarki U-19 reprezentacije Krešimir Jaklin.

Poveznica između njih dvoje, uz reprezentaciju, jest i NŠK Sv. Mihovil. Kristiana, inače članica F.C Susa iz New Yorka, svako ljeto trenira u Sutomišćici s otočnim nogometnim klubom, dok je Krešo voditelj škole nogometa Sv. Mihovil.

Obje reprezentacije, U-17 i U-19, nedavno su ostvarile veliki uspjeh u kvalifikacijama za Euro plasiravši se u jakosnu skupinu A s elitom europskog ženskog nogometa.

Kristianu i Krešu na proljeće čeka dodatna runda kvalifikacija. Kvalifikacijski turnir za U-17 reprezentaciju će se održati u Poljskoj, gdje su u skupini uz Hrvatsku i domaćina još snažne reprezentacije Engleske i Francuske. U-19 reprezentacija je, pak, u također vrlo jakoj skupini sa Danskom, Poljskom i domaćinom Švedskom.

– Zahvaljujući velikom ulaganju HNS-a i kvalitetnom radu u klubovima, hrvatske ženske reprezentacije u mlađim uzrastima u posljednje vrijeme ostvaruju jako dobre rezultate te se već drugi put za redom kvalificiraju u elitno kolo kvalifikacija. Drago nam je da je Kristiana postala reprezentativka i ona je pravi primjer da trud, rad i odricanje dolaze na naplatu. Mi u klubu imamo nekoliko djevojčica koje obožavaju nogomet i Kristiana je sigurno njima dobar uzor. Kada djevojke u našem klubu završe svoj put usmjeravamo ih u zadarski ŽNK Donat koji je prvoligaš i nositelj kvalitete ženskog nogometa u Zadarskoj županiji, istaknuo je Krešimir Jaklin koji je već šest godina član stožera hrvatske ženske nogometne reprezentacije i svakom novom pozivu pod nacionalni grb se ponosno odaziva.