Krešimir Jaklin s Hrvatskom U-19 izborio plasman u Ligu A

Krešimir Jaklin s Hrvatskom U-19 izborio plasman u Ligu A

Hrvatska ženska nogometna reprezentacija do 19 godina ostvarila je sve tri pobjede na kvalifikacijskom turniru u Puli i Poreču i osigurala plasman u drugi krug kvalifikacija za završni turnir Europskog prvenstva.

U stručnom stožeru reprezentacije trener vratarki je bio Krešimir Jaklin, voditelj nogometne škole NŠK Sv. Mihovil, a zadarski kraj predstavljali su i izbornik Božidar Miletić te igračice Sara Ivandić i Ana Serdar.

Nakon uvodnih pobjeda protiv Lihtenštajna i Latvije, mlada hrvatska ženska U-19 reprezentacija pobijedila je Kosovo (1:0) u trećoj utakmici prvog kruga kvalifikacija Lige B te time ostvarila promociju u Ligu A i priliku u sljedećem krugu kvalifikacija izboriti plasman na europsku smotru.

U drugom krugu Lige A nastupit će po tri prvoplasirane ekipe iz sedam skupina prvog kruga Lige A (posljednjeplasirane ekipe ispale su u Ligu B), odnosno pobjednici i najbolja drugoplasirana ekipa iz šest skupina prvog kruga Lige B.

Ekipe će u drugom krugu Lige A biti podijeljene u sedam skupina s po četiri ekipe, od kojih će se sedam pobjednika skupina pridružiti domaćinu Češkoj na završnom turniru od 27. lipnja do 9. srpnja iduće godine.

foto: Hrvatski nogometni savez