Zadrani Luka Fatović i Luka Ćoza osvojili Crnilo kup u Lukoranu!

Zadrani Luka Fatović i Luka Ćoza osvojili Crnilo kup u Lukoranu!

Zadrani Luka Fatović i Luka Ćoza, s ukupnim ulovom teškim 2022 grama. osvojili su peti Crnilo kup, koji se u organizaciji Udruge mladih Jarac Lukoran i SRD Harpun iz Zadra u subotu, 23. listopada, održao u Lukoranu.

S ukupnim ulovom težine 2016 grama, drugo mjesto zauzeli su Marin Šimićev i Gabrijel Šimićev iz Sutomišćice, a treće mjesto, s ulovom koji je težio 1284 grama, Boženo Lovrić i Zdenko Lovrić iz Lukorana.

Najveću lignju, tešku 752 grama, ulovili su Sanja Šimac i Joso Ivanov, a nagradu za najbolju lignjolovku također je osvojila Sanja Šimac iz Lukorana u timu koji je natjecanje završio na 10. mjestu.

Na natjecanju, koje je svake godine sve popularnije, sudjelovalo je ukupno 107 ekipa sa po dva člana, većinom  iz Lukorana, ali i iz Sutomišćice, Ugljana, Poljane, Preka, Kali, otoka Pašmana, Bibinja, Biograda, otoka Iža i Zadra.

-Prema riječima Borisa Bulića, koji je sudio na Crnilo kupu, prijava 107 ekipa u natjecanju ovakvog tipa još se nije dogodila na Jadranu. To govori u prilog tome da se Crnilo kup u pet godina prometnuo u zavidnu i odlično posjećenu manifestaciju, a dobra „vibracija“ popularnog lignjolova i gostoljubivost Lukoranaca prepoznati su i izvan naše županije. Ponajprije želim zahvaliti članovima Udruge Jarac na izvanrednoj organizaciji i gostoprimstvu! TZO Preko je kao suorganizator ove godine još više uspjela poduprijeti manifestaciju, a u budućnosti će još više. Bude li sve išlo dobro kao dosad, Crnilo kup može prerasti u festival ili se već od slijedeće godine održati u dva dana s edukativnim predavanjem i projekcijom, istaknuo je Ivan Košta, direktor TZO Preko, te napomenuo da je Udruga Jarac Turističkoj zajednici i partner u projektu „Zajedno za čišći otok Ugljan“, a svaka dosadašnja suradnja bila je izvanredna.

Lovilo se od 17.30 do 20.30, od punte Ćinta u smjeru Ugljana do punte Barićeve u smjeru Sutomišćice, a ukupno je ulovljeno 186 liganja koje su težile 26.560 grama.

Nakon vaganja sav ulov, kao i dodatne morske delicije koje je osigurao organizator, pripremljene su za sudionike i goste. Organizatori zahvaljuju svim sudionicima, sponzorima i gostima, a posebno kuharima te Lukorancima koji su dali svoj doprinos.

Peto natjecanje u lignjolovu Crnilo kup održano je pod pokroviteljstvom Općine Preko, Turističke zajednice Općine Preko, Perkinscommerce d.o.o., Savage gear, Roblmarine/Navtronik, DTD d.o.o., Nevico d.o.o., Luna Maris d.o.o., SEAL TECH d.o.o., Ižanka-Zadar d.o.o., Fishing factory d.o.o., Artić Nautica j.d.o.o., Mikeli trade d.o.o., Spectrum d.o.o., Brko j.d.o.o., TG Art d.o.o., Heineken, Mashtel Distillery, Vina Glavica, Arbacommerce d.o.o., Jadran tuna d.o.o., Mišlov d.o.o., RZ Omega 3, Marikomerc d.o.o., Radio 057, T.O. Stipe – Zadar, AutoDirekt – Ivankov d.o.o. Zadar, Adrianed B.V., Olive Island Marina, Bodulo Nekretnine d.o.o., Nauticline d.o.o., Trata Kali, Cvjećarnica Nina, Konoba Makara, Kozmetički salon Beleca, Apartmani Šimac, Auto moto servis Mikela i Fizikalna ambulanta Kali.

Svi rezultati objavljeni su na Facebook stranici Udruge Jarac.

Kako je bilo na Crnilo kupu, pogledajte u FOTOGALERIJI!

Fotografije Naši školji i Jasna Grbas