Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

Otočne mažoretkinje uspješne na Državnom prvenstvu u Glini

Udruga Zadarske mažoretkinje i Mažoretkinje otoka Ugljana i Pašmana ostvarile su zapažene uspjehe na Državnom prvenstvu u Gini 11. i 12. rujna.

Natjecalo se 30 formacija i 25 neformacija, a formacija zadarskih mažoretkinja osvojila je sedmo mjesto.

-Saša Ruško iz Vira osvojila je srebrnu medalju u neformaciji i jako smo sretni zbog nje jer je Saša veliki talent,  Đina Masar iz Preka zauzela je četvrto mjesto, a Lana Rengel iz Vira peto. Zadovoljni smo svim nastupima jer je ovo je nova generacija kadetkinja koja je bila prvi put na državnom natjecanju. Djevojčice su tek sad vidjele i shvatile koliko je o ovakvo prvenstvo profesionalno, a mažoret ples originalan. Sve su djevojčice dale sve od sebe, a natjecale su se u kadetima u dobi od 8 do 11 godina. Suci su ocjenjivali sve – odoru, glazbu, koreografiju, ljepotu koreografije, opći dojam, umjetnički dojam, težinu štapa… Bilo je jako emotivno i stvarno smo kao jedna obitelj, kaže predsjednica udruge Željka Vitlov, koja je koja je jedina dobila nagradu  Hrvatskog mažoret saveza za “najveći strukovni doprinos i strukovna dostignuća u mažoret plesu za 2021. godinu”.

-To je za mene velik uspjeh i radost jer je savez primijetio moj rad i trud u mažoret plesu, kratko je komentirala Željka Vitlov te dodala da zahvaljuje trenericama Ivi Vrkić i Bernardi Klarin.

Mažoretkinje su ponosne na postignute rezultate i zahvaljuju na podršci Gradu Zadru i Zadarskoj županiji, otočnim općinama Kali, Preko, Pašman i Tkon te brodogradilištu Nauta Lamjana, a posebno roditeljima koji su oduševljeni radom udruge.