“Bijele ribice lavandijerice” iz Preka doplivale u bajkoviti Ogulin

“Bijele ribice lavandijerice” iz Preka doplivale u bajkoviti Ogulin

U sklopu projekta “Susret s bajkom” u Ivaninoj kući bajke u Ogulinu, u panel raspravi 3. rujna sudjelovala je Manuela Vladić-Maštruko, akademska slikarica, autorica bajki i ilustratorica.

Sudjelujući u raspravi na temu bajki u djetinjstvu i govoreći o svome radu, autorica je predstavila novu slikovnicu i priču “Bijele ribice lavandijerice” posvećenu stradanju 16 prijeških lavandijera, koja ovih odlazi u tisak.

Program „Susret s bajkom“ obuhvaća susrete s autorima i njihovim doživljajem bajke: kroz njihovu autorsku praksu, ali i kroz njihove živote. Cilj je ne samo promovirati rad domaćih autora, već i prikazati na koji je način književnost isprepletena u njihovim životima kroz razgovor. Odabrani su domaći autori koji su i sami autori bajki ili su autori stručnih publikacija o bajkama ili drugim autorima bajki. Program se provodi kao jedan od programa koji potiču čitanje i razvoj čitateljske publike u Republici Hrvatskoj za 2021. godinu uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Na mrežnim stranicama Ivanine kuće bajke objavljen je razgovor sa slikaricom Manuelom Vladić-Maštrukom i njezino predstavljanje te čitanje ulomaka iz slikovnice “Bijele ribice lavandijerice”.