U OŠ Valentina Klarina 35 prvašića, ukupno 304 učenika

U OŠ Valentina Klarina 35 prvašića, ukupno 304 učenika

Nastavu u novoj školskoj godinu u OŠ Valentina Klarina pohađat će 35 prvašića, a ukupno 304 učenika.

-Ukupno je ove školske godine deset učenika manje nego lani, ali prema dosadašnjem iskustvu, taj broj nije konačan jer će neka djeca zbog roditeljskih obaveza možda otići u Zadar ili neka druga mjesta, a vjerojatno će i k nama doći još novih učenika, komentira početak nastave ravnatelj OŠ Valentina Klarina Kristijan Smud.

U prvi razred upisano je 35 učenika, najviše u Preku – 11, u Kalima devetero, u Ugljanu petero, u Područnoj školi Sutomišćica/Poljana četvero te u Kukljici i Lukoranu po troje.

-Iako imamo uvjete za jednosmjenski rad, zbog epidemiološke situacije nastava će ipak biti organizirana u dvije smjene, što je ipak bolje nego da su učenici doma i prate nastavu na daljinu, dodaje ravnatelj Smud te napominje da će u ovoj školskoj godini ipak biti dopušteno miješanje djece na izbornoj nastavi i na sportskim aktivnostima.

Škola je osigurala petero pomoćnika u nastavi, a još uvijek nije popunjeno radno mjesto za nastavnika informatike za izbornu nastavu u nižim razredima.

Ravnatelj podsjeća i da, prema preporukama HZJZ-a, u autobusu svi učenici moraju nositi maske te se pridržavati rasporeda ulaska i sjedenja u autobusu:

-na prednja vrata ulaze učenici petih i šestih razreda i sjede u prednjem dijelu autobusa

-na srednja vrata ulaze učenici sedmih i osmih razreda i sjede u stražnjem dijelu autobusa.

Pri ulasku u autobus preporučuje se izbjegavanje bliskih kontakta, svaki učenik trebao bi uvijek sjediti na istome mjestu, a pri izlasku iz autobusa, prvi izlaze učenici petih i šestih razreda, a tek nakon njih učenici sedmih i osmih razreda pazeći na međusobni razmak.