Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

Izborom učenika najčitatelja završeno “Ljeto u knjižnici” u Kalima

Nakon puna dva mjeseca i održanih 59 događanja, završeno je još jedno “Ljeto u knjižnici” u Kalima.

Prema riječima ravnateljice Tomislave Radović, priređene su 34 kreativne radionice, dvije ekološke, jedna radionica o zdravoj prehrani, deset pričaonica i 11 igraonica za djecu i mlade.

-“Ljeto u knjižnici”, kao već tradicionalna manifestacija, okuplja velik broj djece, ali i odraslih koji čitaju. Ove godine bilježimo porast posjećenosti, raduje nas velik interes korisnika za naše aktivnosti i veselimo se budućim  radionicama, navodi ravnateljica Radović.

U završnici je organiziran i izbor ljetnih najčitatelja s ciljem poticanja i njegovanja navike čitanja te popularizacije knjige kao izvora znanja. Ovogodišnji lauerati Dječjeg odjela su: Toni Šuljić, u kategoriji učenika nižih razreda osnovne škole, Lara i Lilian Lukin te Rita Krizmanić u kategoriji učenika viših razreda osnovne škole.

-Knjižnica će za zbog preuređenja za korisnike biti zatvorena od 3. do 11. rujna. Postavit će se nove police te preurediti prostor posudbe na Dječjem odjelu. Sredstva za nabavu polica i opremanje Dječjeg odjela financira Ministarstvo kulture i medija iz programa za gradnju, rekonstrukciju, adaptaciju i opremanje kulturne infrastrukture. Knjižnica će s redovnim radnim vremenom početi raditi 13. rujna.