Na liniji Tkon – Biograd novi trajekt Otok Pašman

Na liniji Tkon – Biograd novi trajekt Otok Pašman

U utorak, 17. kolovoza, novonabavljeni trajekt Jadrolinije Otok Pašman preuzeo je trajektnu liniju Biograd – Tkon.

Trajekt Otok Pašman bivši je trajekt Rapske plovidbe naziva Sveti Kristofor, a sagrađen u brodogradilištu Viktor Lenac 2003. godine. Putnički RO – RO brod Otok Pašman dugačak je 42 metra, širok 15,3 metara, kapaciteta 250 putnika i 35 vozila.

Nakon trajekta Ugljan, koji je floti Jadrolinije priključen u kolovozu 2020. godine, ovo je drugi novonabavljeni trajekt namijenjen zadarskom plovnom području. Veza s otokom Pašmanom veoma je važna za čitavo zadarsko područje, što zbog turističkog značaja ovog otoka, što zbog snažne povezanosti njegovih stanovnika s kopnom tijekom cijele godine pa je trajekt Otok Pašman logičan nastavak sustavnog ulaganja u obnovu bijele flote.

Obilasku trajekta Otok Pašman, čija je plovidba započela iz Biograda u 12.30 sati, prisustvovali su Državni tajnik za more Josip Bilaver, Ravnateljica Agencije za obalni linijski i pomorski promet Paula Vidović, predsjednik Uprave Jadrolinije David Sopta, član Uprave Goran Frković i predstavnici Zadarske županije i Općine Tkon.

Naslovna fotografija zadarski.hr