PALA PRVA KLAPA Stani s Andreom Bučom na pučinskim otocima!

PALA PRVA KLAPA Stani s Andreom Bučom na pučinskim otocima!

S popuštanjem epidemioloških mjera i početkom turističke sezone, HTV-ova novinarka Andrea Buča startala je sa snimanjem novog putopisnog serijala.

Nakon uspješnica “Stani u Lici” i “Stani v Zagorju”, emisija avanturističkog, edukativnog i zabavnog karaktera, publici će ponovno donijeti spoj kreativnog i atraktivnog sadržaja. Treća sezona naziva “Stani na otoku” u produkciji HRT-a, gledatelje odvodi u istraživanje dalekih otoka. Posebnost serijala je dokumentarni pristup u čijem su fokusu uvijek ljudi – živopisni karakteri, bilo da su starosjedioci ili otočni povratnici, svjetioničari, ribari, jedriličari, kalafati, chefovi, lingvisti, biolozi, zaljubljenici u more, svi morski vukovi i vučice kroz koje će autorica pripovijedati specifičnost pučinskih otoka. Raznovrsnost prirodnih, kulturnih i životnih bogatstava okosnica su osam pustolovnih epizoda, od kojih je svaka posvećena dalekom pučinskom otoku.

Prvu klapu autorica je udarila u zadarskom arhipelagu – na najzapadnijem Dugom otoku.

-Nakon pandemijske stanke uzbudljivo je ponovno biti na terenu, osobito na Dugom otoku, u čije sam se ljepote i stanovnike zaljubila još početku televizijske karijere snimajući neke zgodne reportaže, komentira autorica Buča.

Prepoznatljiv po gostoljubivim, otkačenim domaćinima, živom kulturnom životu, baštini, najljepšim plažama, spektakularnim zalascima Sunca i zorama, autorica će otok prikazati u svom živopisnom stilu.

-Pred nama je 40 dana neumornog snimanja od Sjevernog Jadrana pa sve do daleke Palagruže, najavljuje Buča prije odlaska na snimanje sljedeće dugootočne priče.