Ljeto u knjižnici u Kalima i ove godine prepuno zanimljivih programa

Ljeto u knjižnici u Kalima i ove godine prepuno zanimljivih programa

Od 1. srpnja u Narodnoj knjižnici Kali počinje program Ljeto u knjižnici za najmlađe korisnike, a financira ga i ove godine Ministarstvo kulture i medija.

Tijekom srpnja i kolovoza održavat će se sljedeći programi:

LJETNE LIKOVNE RADIONICE – utorkom i četvrtkom u 10.30 (srpanj i kolovoz) – Likovne radionice prilagođene su djeci ranog školskog uzrasta. Uz neizostavno druženje, cilj radionica je, kroz uporabu raznolikih likovnih materijala i tehnika, poticati kod djece radoznalost, samopouzdanje, a posebno razvoj kreativnosti, kao i usvajanje novih vještina.

VRIJEME ZA PRIČU – svaki petak u 10.30 (srpanj) – Uz priču s djecom provodit će se razne aktivnosti kreativnog stvaranja.

DRUŠTVENE IGRE – svake srijede od 10.30 – I ove godine nastavljamo s igranjem društvenih igara (šah, Monopoly, Scrabble, Alias i mnoge druge). Ovaj je program namijenjen djeci 8+. Korisnici će moći koristiti Playstation 4 koji se nalazi na Dječjem odjelu. Za korištenje konzole potrebno je sa sobom donijeti člansku iskaznicu.

RADIONICA 3D PRINTANJA – 16. i 23. kolovoza u 15 sati – Polaznici radionica upoznat će se s osnovama korištenja 3D printera. Ovi edukativni, zabavni i kreativni uređaji omogućuju mladima da steknu znanja i vještine te uz pomoć digitalnih informacija postanu dizajneri i kreatori novih alata. 3D printanje ili aditivna proizvodna tehnologija je vrlo jednostavan način da se u kratkom vremenu izradi neki predmet koji smo prije toga osmislili u posebnom programu na računalu. Glavna prednost 3D printanja jesu njegova brzina i jednostavnost, ali i mogućnost izrade predmeta od kombinacije različitih materijala.

I JA SAM KNJIŽNIČAR – ponedjeljkom u 15 sati – Program je predviđen za djecu nižih razreda osnovne škole. Mali knjižničari vole knjigu i vesele se čitanju, stvaranju i igri.

ČITATELJSKI IZAZOV ZA DJECU Pozivamo svu djecu da tijekom ljetnih mjeseci posjete našu knjižnicu i sudjeluju u ljetnom čitateljskom izazovu. Pripremili smo zanimljiv popis knjiga kako bismo potakli djecu da i u ljetnim mjesecima uživaju u čarima čitanja. Djeca s najviše pročitanih knjiga tijekom izazova bit će nagrađena. Za sudjelovanje u izazovu sve knjige moraju biti posuđene u našoj knjižnici. Izazov traje od 1. srpnja do 23. kolovoza, a nagrade ćemo podijeliti početkom rujna.

Polaznici ljetnih radionica moraju biti članovi Narodne knjižnice Kali.

Sve aktivnosti u sklopu programa Ljeto u Narodnoj knjižnici Kali realizirat će se sukladno epidemiološkoj situaciji i uz poštivanje preporuka o fizičkom distanciranju, osobnoj i higijeni prostora koje je donio Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

Zbog ograničenog broja polaznika, obavezna je prijava na tel. broj 023/ 281-804, na mail: knjiznica.kali@gmail.com ili osobno u Narodnoj knjižnici Kali, Trg Marnjiva 23.

I ovoga ljeta postavljene su ljetne drvene kućice s knjigama na plažama u Batalaži, Mulu i Luci.