Više od stotinu uporabnih i ukrasnih predmeta na izložbi “VIROkreativa Preko”

Više od stotinu uporabnih i ukrasnih predmeta na izložbi “VIROkreativa Preko”

Izložbom “VIROkreativa Preko”, Pučko otvoreno učilište Dom na žalu u Preku u nedjelju navečer otvorilo je sezonu ljetnih kulturno-umjetničkih, edukativnih i zabavnih događanja.

Gostovanje Kreativne udruge Unikat iz Virovitice obuhvaća više od stotinu izloženih uporabnih i ukrasnih predmeta, ali i radionice za djecu i odrasle te prezentaciju, primjerice, oslikavanja šalica.

Pozdravljajući gošće iz virovitičkog Unikata, ravnateljica POU Dom na žalu Marina Marcelić naglasila je kako se pred otočnom  publikom prvi put na ovaj način promoviraju lokalne ljepote Slavonije i Virovitice.

Među izlošcima Kreativne udruge Unikat, ističu se radovi predsjednice udruge Jasne Baranjec-Keserica, Đurđice Giba i Sande Mioković, a za posjetitelje su organizirane i radionice za odrasle – izrada vješalica za ključeve i nakita te radionice za djecu – izrada privjesaka i magnetića s morskim motivima te prezentacijom oslikavanja šalica.

Uz riječi zahvale domaćinima predsjednice udruge Jasne Baranjec-Keserica, publika na otvaranju izložbe doznala je kako je Kreativna udruga Unikat osnovana prije deset godina  i danas broji 35 aktivnih članova koji u različitim tehnikama izrađuju različite ukrasne i uporabne predmete.

-Učimo jedni od drugih,  a svatko od nas ima svoj stil, svoj način izražavanja i svoju ljubav prema onome što stvara svojim rukama. Organiziramo radionice i odazivamo se gdje nas pozovu pa smo tako našu VIROkreativu donijeli u Preko i na otok Ugljan i na taj način, nadamo se, započeli uspješnu suradnju, poručila je predsjednica Baranjec Keserica.

Kreativna Udruga Unikat i Grad Virovitica tradicionalno svake godine održavaju manifestaciju VIROkreativa sa zanimljivim interaktivnim sadržajima na kojoj sudjeluje mnoštvo izlagača iz cijele Hrvatske. Uz pomoć TZG Virovitice organizatori su različitih manifestacija u gradu, a predstavljaju se i na Viroexpu, Uskrsnom i Božićnom sajmu, Jesen u gradu, a osobito je značajna Virokreativa u sklopu obilježavanja Dana Grada Virovitice 16. kolovoza na Rokovo, na kojoj se okupi 40-ak kreativaca iz cijele Hrvatske.

Plan i program aktivnosti gostovanja Krativne udruge Unikat iz Virovitice obuhvaća izložbu radova (umjetničkih slika, rukotvorina i nakita), koji će se moći razgledati sljedeća tri tjedna te radionice, od kojih će se posljednja, radionica izrade nakita za djecu i odrasle, održati u utorak, 29. lipnja u 20 sati.

Kako je bilo na otvorenju “VIROkreative Preko”, pogledajte u FOTOGALERIJI.