Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

Preko: Iz podmorja Jaza izronjeno oko tri kubika otpada

U organizaciji TZO Preko, Ronilačkim klubom KPA Zadra te ekoaktivistom Nikolom Đakovićem iz Preka, održana je još jedna akcija čišćenja podmorja na području Jaza, Magazina i zapadnog dijela Školjića.

Izronjeno je oko tri kubika otpada, najviše staklenih boca i sitnog otpada koji je već godinama u moru, ali i sitnog brodskog alata, dijelova brodskih motora, automobilskih guma, plastike, obuće, a na dnu mora ležala je i jedna restoranska stolica te električni štednjak.

-Akcija je organizirana u sklopu projekta „Zajedno za čišći otok Ugljan“, nositelja TZO Preko u sklopu dobivenog natječaja raspisanog kroz LAGUR – Plodovi mora na Mjeri 8. “Organizacija i provedba manifestacija i drugih događanja vezanih uz morski okoliš”. Želim zahvaliti svim sudionicima te ovim putem apelirati na sve otočane i naše goste da čuvamo morski okoliš koji nam, nažalost, polako postaje sve krhkiji ekosustav ugrožen isključivo čovjekovom nebrigom, upozorio je Ivan Košta, direktor TZO Preko.

U akciji su ssudjelovali: Nikola Đaković, Vid Dunatov, Marija Velemir, Roko Rušev, Leon Đaković, Luka Jurica, Denis Marfat, Ivan Marfat, Jakov Marcelić, Šime Fatović i Toni Števanja.