Ljetni program u POU Dom na žalu otvara izložba “VIROkreativa Preko”

Ljetni program u POU Dom na žalu otvara izložba “VIROkreativa Preko”

Pučko otvoreno učilište Dom na žalu u Preku ovaj vikend otvara otvara sezonu ljetnih kulturno-umjetničkih, edukativnih i zabavnih događanja.

U nedjelju, 27. lipnja, u 20 sati izložbom svojih radova predstavit će nam se Kreativna udruga Unikat iz Virovitice, a trodnevni program odvijat će se pod egidom “VIROkreativa Preko”.

Kreativna Udruga Unikat i Grad Virovitica tradicionalno svake godine održavaju manifestaciju VIROkreativa sa zanimljivim interaktivnim sadržajima na kojoj sudjeluje mnoštvo izlagača iz cijele Hrvatske. Takvim izričajem promoviraju lokalne ljepote svoga kraja, a dio toga programa, svog kreativnog stvaralaštva pokazat će otočanima i gostima u Pučkom otvorenom učilištu Dom na žalu u Preku.

Plan i program aktivnosti obuhvaća izložbu radova (umjetničkih slika, rukotvorina i nakita), koji će se moći razgledati sljedeća tri tjedna, a otvorenje će biti popraćeno radionicom za odrasle – izrada vješalica za ključeve, radionicom za djecu – izrada privjesaka i magnetića s morskim motivima te prezentacijom oslikavanja šalica.