Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

Novinari i predstavnici turističkih agencija iz Poljske posjetili Preko i Kali

U sklopu dvodnevnog posjeta predstavnika poljskog turističkog sektora Zadarskoj županiji, Preko i Kali danas je posjetila grupa novinara i vodeći ljudi najvažnijih turoperatora i agencija.

Domaćini na otoku Ugljanu bili su im direktori TZO Preko i TZO Kali – Ivan Košta i Ina Kolega, koji su im predstavili turističku ponudu, kulturnu baštinu, organizirali kušanje maslinova ulja te ručak s tradicionalnim otočnim specijalitetima.

-Ovakvi posjeti još su jedna vrsta promocije i našega otoka i cijele Zadarske županije, što nam je u ovoj specifičnoj situaciji, koju diktira epidemija izazvana koronavirusom, itekako važno. Poljska je među top pet naših najvažnijih emitivnih tržišta, a boravak utjecajnih gostiju iz Poljske na području Zadarske županije dodatno će ojačati turističku povezanost naših dviju zemalja. S kolegama i novinarima iz prijateljske Poljske prošetali smo središtem Preka te obišli otočić Galevac i Franjevački samostan sv. Pavla Pustinjaka. O vrijednoj izložbi i povijesti samostana franjevaca trećoredaca govorio je gvardijan, fra Božo Sučić, koji je goste i počastio rakijama koje on i fra Ivan spravljaju od agruma, voćaka i samonikloga bilja ubranog na otoku, kazao je Ivan Košta, direktor TZO Preko.

Nakon šetnje Kalima i obilaska crkve sv. Lovre, u masliniku Đenka Perina organizirano je kušanje maslinova ulja, a potom ručak u konobi Intrada.

U dvodnevni posjet Zadarskoj županiji, posebnim zrakoplovom nacionalnog avioprijevoznika LOT, došlo je 180 predstavnika poljskog turističkog sektora, među kojima su čelnici 17 poljskih zračnih luka, najvažnijih poljskih turoperatora i agencija te 22 novinara.

Prema posljednjim istraživanjima, 79 posto Poljaka želi putovati u Hrvatsku, a avioprijevoznik LOT je u ovoj sezoni najavio osam linija iz Poljske prema pet hrvatskih zračnih luka.