Tommy donirao 15.000 kuna za rekonstrukciju vrtića u Ugljanu

Tommy donirao 15.000 kuna za rekonstrukciju vrtića u Ugljanu

Veliki trgovački lanac Tommy, koji je danas u Preku otvorio prvi hipermarket na zadarskim otocima, donirao je Dječjem vrtiću Lastavica iz Preka 15.000 kuna.

Donacija je namijenjena rekonstrukciji područnog odjela DV Lastavica Ugljan s ciljem uvođenja cjelodnevnog boravka djece u vrtiću.

-U dogovoru s OŠ Valentina Klarina, jednu prostoriju škole, koja je u istoj zgradi kao i vrtić, prenamijenit ćemo za potrebe vrtića, a radovi ćemo izvoditi za ljetnih praznika kad nema nastave. Na taj način proširit ćemo kapacitete vrtića i omogućiti provođenje programa cjelodnevnog boravka te zadovoljiti potrebe roditelja koji su već iskazali velik interes za tom uslugom, kazao je općinski načelnik Jure Brižić prilikom uručenja donacije.

Zahvalio je trgovačkom lancu Tommy na donaciji, ali i na odabiru Preka i otoka Ugljana za otvaranje prvoga hipermarketa u zadarskom arhipelagu.

-Ovakav hipermarket svojim će kapacitetom i sadržajem podići kvalitetu ponude i zadovoljiti potrebe mještana i gostiju s oba otoka. Drago mi je i zbog novih zapošljavanja koja su se dogodila već sada, a još će ih biti i tijekom sezone. Sve ovo značajno nam obogaćuje ponudu i usluge te podiže kvalitetu života na otoku, dodao je Brižić.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Lastavica Marina Grgin također je zahvalila trgovačkom lancu Tommy i napomenula da će Općina Preko financirati ostatak rekonstrukcije i time podići kvalitetu vrtićkih usluga te osigurati ravnomjerniju dostupnost programa ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja na području općine.