Hrvatska pošta počela dostavljati pakete do 10 kg na sve otoke

Hrvatska pošta počela dostavljati pakete do 10 kg na sve otoke

Hrvatska pošta jučer je za sve otoke omogućila dostavu paketa do 10 kilograma putem usluge brze dostave Paket24.

Izmjenama pravila o uručenju izjednačena je s univerzalnom uslugom, a maksimalna masa umjesto dosadašnja dva kilograma iznosi 10 kilograma, priopćili su iz Hrvatske pošte.

Dostava uslugom Paket24 na otoke ovisi o više uvjeta, poput propisane mase vozila na trajektima i ograničenja ili zabrane vožnje kombijima po otoku, stoga se dostava na pojedinim otocima obavlja do poštanskog ureda u kojem korisnik može preuzeti paket.

Novim izmjenama obuhvaćene su i narudžbe iz internetske trgovine Žuti klik

“Hrvatska pošta kontinuirano traži načine da njene usluge građanima budu još dostupnije. Svjesni smo velike važnosti Hrvatske pošte u zajednici, posebno u prometno slabije povezanim mjestima i na otocima, te je ova odluka donesena na dobrobit svih naših korisnika na otocima”, poručuju iz HP-a.

Podsjetimo, nezadovoljstvo i ogorčenje ukidanjem usluge dostave paketa prošli su tjedan izrazili stanovnici Premude, u čemu ih je podržao i Otočni sabor koji je dopis uputio Ministarstvu regionalnog razvoja i EU fondova.

Pritisak javnosti i institucija očito je bio dovoljno jak da Hrvatska pošta ipak promijeni mišljenje i omogući dostavu paketa do 10 kg težine na sve otoke.