SRCE VEĆE OD GALEŠNJAKA Mladi otoka Pašmana organizirali humanitarnu akciju “Ulipšajmo Božić”

SRCE VEĆE OD GALEŠNJAKA Mladi otoka Pašmana organizirali humanitarnu akciju “Ulipšajmo Božić”

Nakon prve akcije u kojoj su brali masline starijem bračnom paru u Pašmanu i pomogli ispiliti i dopremiti drva, mladi volonteri s Pašmana organizirali su sredinom prosinca humanitarnu akciju „Ulipšajmo Božić“.

Spiritus movens obje akcije bio je 25-godišnji Grgo Kučina iz Neviđana, inače član DVD-a Pašman, čijem su se pozivu odazvali ponajprije Eni Abdurahmanović iz Ždrelca te brojni mladi volonteri s cijelog otoka.

-Akciju smo pokrenuli preko Facebooka i vrlo brzo priključili su nam se mladi s cijelog otoka. Obuhvatili smo sva mjesta, uključujući i područje Općine Tkon, i potrebitim ljudima dostavili ukupno 23 paketa pomoći. Prikupljenom pomoći napunili smo prostoriju veličine 16 četvornih metara, a u svakom paketu bili su hrana i higijenske potrepštine, od očišćenih i smrznutih hobotnica, domaćih suhomesnatih proizvoda, kolača, mandarina, maslinovog ulja, različitih slastica, brašna do šampona i deterdženata. Osim toga, skupili smo i 2260 kuna donacija, nabraja Grgo te napominje da su paketi dostavljeni u Tkon, Banj, Ždrelac, Dobropoljanu, Neviđane, Mrljane, Pašman i Mali Pašman te da se već sada razmišlja o novim akcijama.

Ističe da su svi koji su dobili pakete pomoći bili oduševljeni činjenicom da ih se netko sjetio u vrijeme božićnih blagdana i zahvaljuju svima koji su donirali.

-Zahvaljujem svima koji su pomogli da se akcija ostvari, od donatora do djevojaka koje su pakirale i razvozile pakete, vlasnicima restorana, vlasnicima OPG-ova, malim obrtnicima, svim udrugama i dobrim ljudima koji su se javili meni u inbox ili putem SMS-a ili izravnim pozivom. Ne poznajem ih sve osobno, ali svima zahvaljujem. Svima veliko hvala jer bez vas ovo ne bi bilo moguće. Pokazali smo da imamo srce veće od Galešnjaka i da brinemo za svoje mještane, volimo ih i poštujemo jer su dio naše zajednice iako su možda slabijeg imovinskog stanja ili im je jednostavno život teži nego drugima. Mi smo im ovaj Božić olakšali i pokazali da nisu sami. Da u nama uvijek imaju prijatelja, poručuje mladi vatrogasac Grgo Kučina.

Fotografije Maja Dešpoja