Produljen rok za prijavu za zapošljavanje u projektu “Otočka žena”

Produljen rok za prijavu za zapošljavanje u projektu “Otočka žena”

Zbog državnog blagdana Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, koji se obilježava 18. studenoga i neradni je dan, produljen je rok za prijavu na oglas za zapošljavanje u projektu “Otočka žena”.

Oglas je objavljen na stranicama HZZ-a i Općine Preko, s rokom prijave do 18. studenoga, ali produljen je i prijave se podnose poštom ili osobno do 19. studenoga.

Za projekt „Otočka žena“ Općini Preko iz Europskog socijalnog fonda odobreno je 464.300 kuna. Cilj je zaposliti pet žena na razdoblje od 12 mjeseci te im pružiti adekvatno certificirano obrazovanje za deficitarno zanimanje, čime će postati kompetentnije na tržištu rada.

Krajnji korisnici u projektu moraju biti s područja Općine Preko: osobe starije od 65 godina, osobe mlađe od 65 godina u nepovoljnom položaju, osobe koje pravo na socijalnu uslugu potpore i podrške osobama u nepovoljnom položaju ne ostvaruju po drugoj osnovi.

Usluge pomoći u kući odnose se na dostavu namirnica, pomoć u pripremi obroka u kućanstvima krajnjih korisnika, pomoć u održavanju čistoće stambenog prostora/domova krajnjih korisnika, pomoć pri oblačenju i svlačenju, brigu o higijeni i osobnom izgledu, pomoć u socijalnoj integraciji, pomoć u posredovanju u ostvarivanju raznih prava (dostava lijekova, plaćanje računa, dostava pomagala i sl.), pružanje podrške krajnjim korisnicima kroz razgovore i druženje te uključivanje u društvo, pratnju i pomoć u različitim socijalnim aktivnostima i druge poslove vezane uz skrb starijih osoba.

Nositelj projekta je Općina Preko, a partneri Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Zadar i Centar za socijalnu skrb Zadar. Tehničku pomoć u pripremi i provedbi projekta pruža Agencija za razvoj Zadarske županije Zadra nova kroz projekt „Zadra nova za vas“.