Molitva i paljenje svijeća za žrtve Vukovara, Škabrnje, Nadina…

Molitva i paljenje svijeća za žrtve Vukovara, Škabrnje, Nadina…

I ove godine Prečani organiziraju molitvu i paljenje svijeća za sve stradale branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata.

U utorak, 17. studenoga, u 17.30 sati u Preku, na Mulu ispred pošte, molit će se i paliti svijeće za žrtve Vukovara, Škabrnje, Nadina i svih mjesta stradalih u Domovinskom ratu.

Pridružite se trenucima sjećanja na sve hrvatske branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata!

Podsjetimo, zbog trenutačne situacije izazvane epidemijom koronavirusa, načelnik Općine Škabrnja Nedjeljko Bubnjar pozvao je građane da počast žrtvama odaju dostojanstveno, bez dolaska u mjesto stradanja. Toj molbi pridružio se i zadarski nadbiskup Želimir Puljić:

-Kao predsjednik Hrvatske biskupske konferencije pozivam vas i potičem da u okolnostima aktualne pandemije poštujemo epidemiološke preporuke HZJZ-a te da na Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, 18. studenoga 2020. godine, u svojim domovima diljem naših gradova, mjesta i sela zapalimo svijeće u čast poginulim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskoga rata, pozvao je Puljić, dodajući kako će se u 18 sati počast odati zvonjavom zvona na svim hrvatskim crkvama.