Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

U sklopu projekta “Zaželi u Kalima” zaposlit će se pet žena

Početna konferencija projekta „Zaželi u Kalima”, koji se financira iz Europskog socijalnog fonda, održana je u utorak, 27. listopada, u vijećnici Općine Kali.

Općinski načelnik Marko Kolega istaknuo je da je projekt dobra prilika za pet nezaposlenih žena ne samo zbog radnog odnosa u trajanju od 12 mjeseci i mjesečne plaće, nego i radi edukacije koja se financira iz projekta, a prethodi radnom odnosu.

-Pohađanjem edukacije, poput tečajeva za gerontodomaćicu, njegovateljicu, slastičarku i sličnih, žene će steći znanje i korisne vještine za tržište rada i dugoročno zaposlenje, naglasio je Marko Kolega.

Dodao je i kako je ovo nova, dobrodošla socijalna usluga u otočnoj zajednici, koju su mještani Kali već u startu pozitivno prihvatili, a interes žena i korisnika veći je od inicijalnih očekivanja Općine Kali kao nositelja projekta.

Konferenciji održanoj u vijećnici, uz važeće protuepidemijske mjere, prisustvovalo je 20-ak osoba, među kojima i zainteresirane žene iz Kali te djelatnice Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA koja pruža tehničku pomoć u pripremi i provedbi projekta.

Detalje projekta „Zaželi u Kalima“ predstavio je voditelj projekta Petar Kolega, koji je naveo kako je Općini Kali kao prijavitelju na otvoreni trajni poziv “Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II”, odobreno 464.000 kuna za projekt “Zaželi u Kalima”.

-Projekt se u potpunosti financira iz Europskog socijalnog fonda i prvi je takav projekt Općine Kali. Obvezni partneri Općine Kali na projektu su Centar za socijalnu skrb Zadar i Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Zadar, a tehničku pomoć na pripremi projektnog prijedloga, kao i pomoć u provedbi projekta pruža Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, kazao je Petar Kolega

Projektom “Zaželi u Kalima” unaprijedit će se radni potencijal pet teže zapošljivih žena, koje će proći edukaciju i zaposliti se na 12 mjeseci, čime će postati konkurentnije na tržištu rada, pojasnio je Kolega te istaknuo kako će projekt doprinijeti socijalnom uključivanju 30 starijih i osoba u nepovoljnom položaju s područja Općine Kali kojima će zaposlene žene pružiti potrebnu pomoć u svakodnevnim aktivnostima.

Na kraju konferencije iz Općine Kali najavili su raspisivanje javnog natječaja za zapošljavanje pet žena, koji će ovaj tjedan biti objavljen na mrežnim stranicama Općine Kali.