Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

Rad učenica OŠ Valentina Klarina nagrađen europskom oznakom kvalitete

Rad učenica OŠ Valentina Klarina na eTwinning projektu Stick Together In Times Of Corona dobio je europsku oznaku kvalitete.

-Projekt Stick Together In Times Of Corona, u kojem smo sudjelovali prošle školske godine, uz nacionalnu, dobio je i europsku oznaku kvalitete koja se dodjeljuje najuspješnijim projektima u cijeloj Europi. Čestitam svim sudionicima u projektu, a posebno mojim učenicama koje su vrijedno radile: Nina Ivanov, Dora Kralj, Anastazija Crnošija, Antonella Gobin, Korina Jurin, Petra Vitlov i Lena Blasić, kaže voditeljica projekta Linda Kolega Babajko.

Projekt Stick Together In Times Of Corona nastao je proljetos u jeku pandemije izazvane koronavirusom, a osmišljen je kako bi ohrabrilo učenike da izraze svoje osjećaje iz izolacije te kako bi sa svojim prijateljima iz cijele Europe razmijenili iskustva u situaciji u kojoj su se svi iznenada našli.

Učenici su se mogli izraziti na različite načine: pjevanjem, plesanjem, crtanjem, fotografijom… ili na bilo koji drugi način koji ih je usrećivalo za trajanja izolacije. U projektu su sudjelovali učenici i učitelji iz trinaest europskih zemalja: Portugala, Slovačke, Rumunjske, Grčke, Srbije, Albanije, Turske, Poljske te učenici OŠ Valentina Klarina kao predstavnici Hrvatske.

– Projekt je imao nekoliko ciljeva, u prvom redu upoznavanje i druženje s vršnjacima iz europskih zemalja, slobodu izražavanja, razvijanje kreativnosti, upoznavanje drugih kultura, poboljšanje istraživačkih mogućnosti svakoga učenika, usavršavanje digitalnih kompetencija koje su nam postale jako važne u doba nastave na daljinu. Ono što je najvažnije, što ovaj projekt nosi, jest međusobno ohrabrivanje u teškim vremenima izolacije te izražavanje osjećaja pomoću umjetnosti. Aktivnosti su se ostvarivale na različite načine pomoću različitih digitalnih alata, a učenici su radili ono što ih je u izolaciji opuštalo i u čemu su uživali, podsjeća navodi Linda Kolega Babajko.

Europsku oznaku kvalitete (European Quality Label – EQL) dodjeljuje Središnja služba za podršku (CSS).

Uvjeti koji se moraju ostvariti su:

  • Projekt su za dodjelu europske oznake kvalitete predložile najmanje dvije nacionalne službe za podršku
  • Svaka nacionalna služba za podršku predlaže maksimalno 30% projekata prijavljenih za nacionalnu oznaku kvalitete
  • Najmanje su dva projektna partnera osvojila nacionalnu oznaku kvalitete