Transfer iz Svetog Mihovila u Zagreb: Kurtin u drugoligašu Kustošiji

Transfer iz Svetog Mihovila u Zagreb: Kurtin u drugoligašu Kustošiji

Novi transfer iz Svetog Mihovila! Talentirani 18-godišnji napadač Karlo Kurtin, vodeći na ljestvici strijelaca 2. Županijske nogometne lige, prešao je u zagrebačkog drugoligaša Kustošiju.

Veliko je to priznanje za otočni nogometni klub koji je afirmirao još jednog igrača pred kojim je obećavajuća karijera, ali ujedno i velika prilika za mladog Kurtina koji odlazi u stabilnog drugoligaša u kojem će dobiti priliku pokazati svoj talent. Podsjetimo, Kurtin je na ovogodišnjem Kupu otoka osvojio pehar za najboljeg strijelca, a odlično je otvorio i novu sezonu 2. ŽNL-a.

Karlo Kurtin u dresu NŠK Sv. Mihovil

– Izuzetno nam drago zbog Kurtina koji je veliki radnik i izniman profesionalac. Svojim pristupom treninzima i utakmicama uvijek je bio uzor svojim vršnjacima. Ove sezone odlično je krenuo u seniorima, postigao pet pogodaka i zasigurno će nam njegov učinak nedostajati u nastavku 2. ŽNL. No, ovo mu je velika prigoda da karijeru podigne na veću razinu i svi skupa u klubu se nadamo da će je Kurtin uspješno iskoristiti – kazao je Krešimir Jaklin, šef struke u Svetom Mihovilu.

Božo Ricov u dresu Rijeke

Podsjetimo, još su dvojica igrača poniklih u Sv. Mihovilu ovog ljeta ostvarili ‘zvučne’ transfere. Tako je mladi napadač Božo Ricov postao član prvoligaša Rijeke i nastupa za njihovu kadetsku momčad, dok je vratar Giovanni Jerolimov potpisao ugovor s Osijekom, čiji je član već otprije Toni Kolega. Potvrda je to iznimno kvalitetnog i stručnog rada u mladim uzrastima otočnog kluba.

– Svakako nam je, kao klubu, čast da naši igrači nastupaju za renomirane klubove. To je ujedno dobar primjer i ostalim mladim igračima da upornim radom mogu doći do većih klubova. Sjetimo se, primjerice, Marina Tomasova koji je iz Svetog Mihovila preko Zadra, Hajduka, Rijeke i Munchena 1860 ubilježio i nastupe za hrvatsku nogometnu reprezentaciju. Siguran sam da će i u budućnosti naš klub iznjedriti još niz kvalitetnih igrača, a to nam je znatno lakše sada kada imamo odlične uvjete za treninge na obnovljenom igralištu u Sutomišćici – dodaje Jaklin.

Krešimir Jaklin i Giovanni Jerolimov (desno)