Ugljan u cvijeću: Nagrađeni najljepši vrtovi i okućnice

Ugljan u cvijeću: Nagrađeni najljepši vrtovi i okućnice

Tradicionalno, već 18 godina, početak rujna rezerviran je za manifestaciju Ugljan u cvijeću u sklopu koje TZ mjesta Ugljan nagrađuje najljepše vrtove i okućnice na svom području.

-Zbog trenutačne situacije izazvane koronavirusom, nažalost, izostala je središnja svečanost podjele priznanja i nagrada ovogodišnjim najboljim vrtlarima. Uz poštivanje svih epidemioloških mjera, priznanja su vlasnicima najljepših vrtova i okućnica mjesta Ugljan ipak dodijeljena pojedinačno, svakome u svome vrtu, kaže Marina Belić Telac, direktorica TZM Ugljan.

Uz djelatnike TZM Ugljan, vrtove i okućnice ocjenjivali su članice i članovi Udruge Điran.

Priznanja su dodijeljena u sljedećim kategorijama: najljepša terasa ugostiteljskog objekta, najljepši vrt i okućnica kuće za odmor te najljepši vrt i okućnica domaćeg stanovništva.

Priznanje za najljepšu terasu ugostiteljskog objekta ove godine osvojila je Pizzeria Azur.

Treće mjesto u kategoriji najljepši vrt i okućnica kuće za odmor osvojila je Lidija Menard, drugo mjesto pripalo je Ludmili Lamprechtovoj, a prvo mjesto osvojio je Dalibor Štefanik.

Treće mjesto u kategoriji najljepši vrt i okućnica domaćeg stanovništva osvojila je Tajana Štrmelj, drugo mjesto Godiva Vukić, a za prvo mjesto nagrađena je Gordana Torbarina.

Vlasnici nagrađenih vrtova i okućnica, osim priznanja, dobili su i poklon-bon za robu iz vrtnog programa u trgovini Bure d.o.o. u skladištu, koji mogu iskoristiti do 31. kolovoza 2021. godine.

U velikoj FOTOGALERIJI objavljene su fotografije svih nagrađenih vrtova i okućnica.

Fotografije Maja Dešpoja