Poznati svi polufinalisti Kupa otoka: Lukoran i Preko među četiri najbolja

Poznati svi polufinalisti Kupa otoka: Lukoran i Preko među četiri najbolja

Nogometaši Lukorana i Preka priključili su se momčadima Kali i Banj u poluzavršnici Kupa otoka, tradicionalnog turnira mjesta s otoka Ugljana i Pašmana.

Lukoranci su plasman među četiri najbolje momčadi osigurali remijem (3-3) protiv Ugljana sačuvavši prednost od 5-1 iz prve utakmice.

Ugljanci su tri puta vodili, ali su se Lukoranci uporno vraćali i susjedima nisu dali priliku za veliki preokret kojem su se nadali. Krševan Santini i ovaj je put bio najbolji na terenu, a uspio je i zabiti uvodni pogodak Lukorana u 20. minuti. Za žuto-crne dvaput je zabio i Sabadin, dok je kod Ugljana dva pogotka postigao Kapović, a jednom je svoju mrežu zatresao Vojvodić.

Ogled Dobropoljane i Preka ponudio je pravu dramu koja se i očekivala nakon što su u prvoj utakmici odigrali 1-1. Dobropoljanci su bolje ušli u utakmicu i pogotcima Dešpoje u 8. i Ćosića u 47. minuti poveli s 2-0.

No, u samoj završnici Prečani rade veliki preokret. Najprije pogotcima Vukičevića (70′) i Bacalje (83′) stižu do izjednačenja 2-2, da bi u samoj završnici zabili još dva pogotka preko Jordana (88′) i Bacalje (89′) za veliko slavlje svojih navijača.

U polufinalu će se također igrati po dvije utakmice. Tako će u nedjelju, 16. kolovoza u 18.45 sati snage odmjeriti Banj i Kali, a od 20.45 Lukoran i Preko. Uzvrati su tjedan dana kasnije.

Foto: Maja Dešpoja