PARLAMENTARNI IZBORI Većina zadarskih otoka glasala za HDZ

PARLAMENTARNI IZBORI Većina zadarskih otoka glasala za HDZ

Hrvatska demokratska zajednica osvojila je na jučerašnjim parlamentarnim izborima 66 mandata.

Prema najavama, Andrej Plenkoviću dobio je potporu nacionalnih manjina, HNS-a i Reformista i nova Vlada bit će formirana prije sredine kolovoza.

U IX. izbornoj jedinici, HDZ je osvojio 47,46 posto glasova i tri saborska mandata. Većina mjesta u Zadarskoj županiji povjerenje je poklonila HDZ-u, a tako je i na većini otoka u zadarskom arhipelagu.

Za HDZ-ovu listu glasalo se općinama Preko, Kali, Pašman, Tkon, Sali, Vir i Povljana, u Gradu Pagu te u mjesnim odborima Rava, Olib, Ist i Brgulje.

Restart koalicija, predvođena SDP-om, u IX. izbornoj jedinici dobila je 17,19 posto glasova, a među općinama povjerenje su osvojili u Kukljici te u mjesnim odborima Mali Iž, Molat, Premuda, Silba, Veli Iž i Zapuntel.

U IX. izbornoj jedinici mandate su osvojili HDZ-ovi Božidar Kalmeta, Ivan Malenica, Grozdana Perić, Ante Sanader, Marijan Kustić, Rade Šimičević, Nediljko Dujić i Luka Brčić, Restartovi Franko Vidović, Renata Sabljar-Dračevac i Matko Kuzmanić, iz DP Karolina Vidović-Krišto i Hrvoje Zekanović te Miro Bulj iz Mosta.