Počinje raditi posebni mobilni tim za testiranje kod sumnje na koronu u turističkoj sezoni

Počinje raditi posebni mobilni tim za testiranje kod sumnje na koronu u turističkoj sezoni

Danas počinje s radom posebni mobilni tim za uzorkovanje kod sumnji na Covid-19 za trajanja turističke sezone koji će raditi svakodnevno od 12 do 20 sati.

Za organizaciju rada posebnog/mobilnog Covid tima zadužen je Zavod za hitnu medicinu Zadarske županije, a pojedinačno uzimanje uzoraka moći će se obavljati na poligonu (šator) ŠRC Ravnice u Zadru od 14 do 15 sati prema popisu koji će epidemiološka služba ZZJZ Zadar dostaviti Zavodu za hitnu medicinu 24 sata prije.

Pojedinačno uzimanje uzoraka može se i rezervirati na broj telefona mobilnog tima 099/537 9889 isključivo prema indikacijama i procjeni epidemiološke službe i/ili ordinacije liječnika obiteljske medicine (LOM) ili mail adrese: mob.covid.tim@zhmzz.hr

Organizirano uzimanje uzoraka isključivo se može provoditi po nalogu epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo Zadar na dogovorenoj lokaciji.

Stožer Civilne zaštite Zadarske županije također je donio zaključak o ponovnoj aktivaciju izdvojenih Covid ordinacija u kojima će raditi svi ugovorni liječnici opće/obiteljske medicine na području Zadarske županije, svaki dan od 7 do 11 sati, počevši od 13. srpnja sukladno rasporedu nadležnog Dom zdravlja Zadarske županije.