Zaprašivanje komaraca u mjestima na području Općine Preko

Zaprašivanje komaraca u mjestima na području Općine Preko

U noći s ponedjeljka na utorak (6./7. srpnja) započet će prva obavezna preventivna adulticidna dezinsekcija (suzbijanje letećih insekata) u mjestima na području Općine Preko.

Mjere adulticidne dezinsekcije provodit će Pecto d.o.o. prizemnom ULV metodom hladnog zamagljivanja s vozila koje se sporo kreće i ima rotacijsko svjetlo.

Kako bi se zadane mjere provele uspješno, potrebna je suradnja svih mještana Općine Preko. Mještani bi se trebali pridržavati sljedećih uputa:

  • Odstraniti svu stajaću vodu iz svojih dvorišta
  • Treba obavijestiti pčelare o provođenju adulticidne dezinsekcije (bilo bi poželjno da pčelari drže svoje pčele zatvorene u košnicama)

U terminu adulticidne dezinsekcije savjetuje se pojačan oprez u prometu!

Koristit će se isključivo pripravci proizvođača koji su registrirani za ovu namjenu te posjeduju rješenja Ministarstva zdravstva i ostale potrebne dozvole za primjenu u RH.

Svi pripravci će se primjenjivati sukladno uputama proizvođača, pravilnima struke te prema preporukama Programa mjera obvezatne preventivne dezinfekcije, dezinsekcije, i deratizacije za područje Općine Preko u 2020. godini.

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju za sljedeći povoljniji termin.