Općina Preko: Bez zabrane građevinskih radova i naplate parkiranja!

Općina Preko: Bez zabrane građevinskih radova i naplate parkiranja!

U Općini Preko uvode se još dvije mjere za pomoć gospodarstvu i građanima zbog posljedica epidemije uzrokovane koronavirusom.

Ove sezone neće biti zabrane izvođenja građevinskih radova (osim u obalnom pojasu, uz plaže i u središtima mjesta) i neće se provoditi naplata parkiranja na javnim parkiralištima.

– Budući da je za trajanja epidemije bilo otežano izvođenje građevinskih radova, zbog čega većina projekata kasni, mjerom privremenog ukidanja zabrane izvođenja radova nastoji se investitorima omogućiti da što prije završe predviđene radove kako bi imali što manje negativnih posljedica uzrokovanih koronakrizom. Ipak, pozivamo građane na solidarnost i odgovornost te molimo one koji se nalaze u obalnom pojasu, uz plaže i u središtima mjesta, da radove odgode do jeseni kako ne bi uzrokovali dodatne probleme u turizmu, pojasnio je načelnik Jure Brižić.

Nadalje, dodaje, s obzirom na to da će turistička sezona biti smanjenog opsega, ovoga ljeta neće se provoditi ni naplata parkiranja na javnim parkiralištima kako bi se mještanima i turistima dodatno olakšalo prebroditi krizu uzrokovanu koronavirusom.