Preporuke za rad hotela,  iznajmljivača, kampova i marina

Preporuke za rad hotela, iznajmljivača, kampova i marina

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je preporuke za rad hotela, kampova, iznajmljivača smještaja i marina, uz niz općih pravila o fizičkoj udaljenosti od 1,5 metra u na cijelom unutarnjem i vanjskom prostoru objekta, uključujući restorane, recepcije, plaže, barove i druga mjesta.

Preporučuje se uporaba dezinfekcijskih sredstava, jednokratnih papirnatih ručnika te postavljanje vidljivih obavijesti za turiste i zaposlenike s informacijama o higijenskim mjerama, telefonima službi i drugom, kao i prijava/odjava na recepcijama u manje od 15 minuta, s najavom ili digitalno, te određivanje maksimalnog broja osoba za dizala.

Pojačano čišćenje javnih i posebice sanitarnih prostora (svaka dva sata ili češće), ograničenje istovremenog korištenja sanitarnog čvora većem broju ljudi (npr. u kampovima), zamjena sušila za ruke papirnatim ručnicima također su neke od preporuka, kao i u dogovoru s gostima rjeđe ulaženje sobarica u sobe i ako je moguće organizacija dvosmjenskog rada.

Koristiti se mogu i bazeni, ali uz preporuke češćeg čišćenja i manjeg broja kupača, a dosta preporuka ima i za kuhinje, ventilacije, wellness sadržaje, kao i za prijevoz autobusima, kombijima, te za izlete turističkim brodovima, turističke vodiče i druge.

Detaljne preporuke za rad hotela i iznajmljivača pročitajte OVDJE

Detaljne preporuke za rad marina i kampova pročitajte OVDJE