Mjere socijalne distance vrijede za sve pa tako i za svećenike i za misna slavlja!

Mjere socijalne distance vrijede za sve pa tako i za svećenike i za misna slavlja!

Na konferenciji Županijskog stožera za Civilnu zaštitu Zadarske županije u srijedu u Zadru novinare je zanimalo je li postupanje svećenika koji vjernike pozivaju na ograničene dolaske u crkvu u Velikom tjednu te održavanje misa uz neposrednu blizinu ministranata epidemiološki rizično.

– Nikada nije dovoljno ponoviti da iste mjere socijalne distance uvijek vrijede, a zabrane većeg okupljanja i dalje stoje kako za vjernike u Velikom tjednu tako i za ostale građane. Zadržite socijalnu distancu jer je to jedan od ključnih faktora uz rad zaštitnih službi i civilnog sektora. Zasad upravo zbog socijalne distance dobro balansiramo s cijelom situacijom, kazao je epidemiolog Alan Medić.

Načelnik stožera Šime Vicković još je jednom upozorio na izdane naputke.

– Što se tiče obreda u Velikom tjednu, svi znamo da postoji naputak Hrvatske biskupske konferencije u kojemu se nalaže da se prilikom obreda pridržavaju svih uputa Zavoda za javno zdravstvo, a mi ćemo zadarskom nadbiskupu ponovno pisati kako bi još jedanput upozorio sve svećenike da se strogo pridržavaju izdanih mjera, kazao je Vicković.