Na zadarskom području tri novozaražene osobe, osmero ih otpušteno iz bolnice

Na zadarskom području tri novozaražene osobe, osmero ih otpušteno iz bolnice

U Zadarskoj županiji tri su novozaražene osobe koronavirusom, pa je sada ukupno 59 pacijenata pozitivnih na COVID-19, izvijestio je u srijedu na konferenciji za novinare u Zadru načelnik Županijskog stožera Civilne zaštite Šime Vicković.

– Svi novooboljeli vezani su uz Specijalnu bolnicu za ortopediju u Biogradu, jedna liječnica koja je testirana po povratku na radno mjesto, jedan je pacijent te još jedan kontakt pacijentice. U ovom trenutku u biogradskoj je bolnici izlučeno šest liječnika, 12 medicinskih sestara i jedan rendgenski tehničar koji mogu pružati skrb zaraženim bolesnicima s lakšim simptomima koji su tamo premješteni, rekao je epidemiolog zadarskoga Zavoda za javno zdravstvo Alan Medić.

Danas će se u Biograd premjestiti još četvero bolesnika, a osmero pacijenata sa zadarskoga područja oporavljeno je od COVID-a i pušteni su kući uz propisanu 14-dnevnu izolaciju.

Na COVID odjelu Opće bolnice Zadar ukupno je 12 bolesnika, a četvero ih je u COVID jedinici intenzivnog liječenja na respiratoru, trojica muškaraca i jedna žena.

– Ženska pacijentica, koja je prva priključena na respirator, dobro se oporavlja i nadamo se da ćemo je uskoro skinuti s respiratora, kazao je zamjenik ravnatelja zadarske bolnice Edi Karuc, a ravnatelj Željko Čulina najavio je da će danas u bolnicu biti dopremljeni dva respiratora i videobronhoskop.

– U našoj bolnici zaražena su dva liječnika, četiri medicinske sestre, a u samoizolaciji je još pet liječnika. U Zadru su dosad napravljena 502 testa na koronavirus, dodao je Čulina.

U posljednja 24 sata djelatnici PU zadarske imali su 498 provjera samoizolacije i nije utvrđeno nijedno kršenje, a 66 osoba vraćeno je s prometnih punktova zbog neispravnih propusnica.

Na zadarskom području u samoizolaciji je 653 ljudi, ta mjera je istekla za 1490 osoba, a u posljednja 24 sata mjera je izrečena 31 osobi.