Stožer CZ Općine Preko: Ne planirajte putovanja, provedite blagdane u svom domu!

Stožer CZ Općine Preko: Ne planirajte putovanja, provedite blagdane u svom domu!

S obzirom na sve veći broj zahtjeva za propusnice, na lijepo vrijeme koje ljude mami na otvoreno te nadolazeće uskrsne blagdane i produženi vikend, podsjećamo još jednom na obvezu pridržavanja mjera Nacionalnog stožera Civilne zaštite te ponovno apeliramo na sve da ostanu doma, priopćio je Stožer Civilne zaštite Općine Preko.

Koliko vidimo, sadašnje mjere polučile su dobre rezultate i jako je bitno da ih se i dalje svi pridržavamo jer ćemo tako zajedničkim snagama pridonijeti bržem završetku epidemije, izlasku iz izolacije i povratku normalnom životu.

Izolacija nam svima teško pada, ali nadamo se da neće još dugo trajati te ovim putem apeliramo na sve da izdrže još neko vrijeme, da budu odgovorni građani i da misle na sebe i na svoje bližnje.

Molimo da se izdavanje propusnica ne shvaća olako te da se ne iskorištava njihovo izdavanje.

Propusnice su predviđene za napuštanje prebivališta u uistinu iznimnim i neodgodivim situacijama, a svakodnevno smo svjedoci da se propusnice traže i iz nekih zaista banalnih razloga.

Molimo da se zahtjevi za propusnice predaju samo ako vam je stvarno neophodno te da sve obveze koje nisu hitne ostavite za bolja vremena.

Napominjemo da su članovi Stožera Civilne zaštite Općine Preko svima na usluzi te ćemo učiniti sve kako bismo vam pomogli prilikom obavljanja neodgodivih obveza i bez vašeg napuštanja prebivališta.

Primjerice, ako imate starije i nemoćne na otoku, kojima je potrebno donijeti namirnice ili lijekove, možete se obratiti na broj 091 5070 995 i mi ćemo to učiniti umjesto vas. Nema potrebe za dolaskom na otok jer na taj način se svi izlažu većoj opasnosti od zaraze koronavirusom.

Također, naglašavamo da nadolazeći Uskrs, produženi vikend i lijepo vrijeme nisu razlog za planiranje putovanja te molimo da se ove godine svi suzdrže od posjećivanja rodbine i korištenja propusnica u te svrhe.

Provedite blagdane u vlastitom domu jer na taj način ćete zaštititi ne samo sebe, nego i svoju voljenu obitelj i rodbinu.

Budimo odgovorni prema sebi i drugima te uistinu pažljivi i umjereni prilikom traženja propusnica kako bi se mogućnost zaraze koronavirusom svela na što manju mjeru.

U protivnom, Stožer CZ Općine Preko bit će primoran izdavati samo propusnice s trajanjem od jednog dana kako bi se spriječila njihova zlouporaba i smanjila nepotrebna migracija ljudi.

Još jednom molimo sve da se pridržavaju protuepidemijskih mjera koje donosi Nacionalni stožer Civilne zaštite i da se ponašaju odgovorno kako bismo što prije pobijedili epidemiju koronavirusa te sačuvali svoje i zdravlje svojih bližnjih.