Stožer CZ Općine Preko izdavat će propusnice za napuštanje mjesta boravka online

Stožer CZ Općine Preko izdavat će propusnice za napuštanje mjesta boravka online

Slijedom odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH, Stožer civilne zaštite Općine Preko otvorio je mail adresu stozercz@preko.hr na koju se može poslati zahtjev za izdavanje propusnica za napuštanje područja Općine Preko.

Ako netko nije u mogućnosti poslati zahtjev elektronski, može nazvati na broj 023 286 445, ostaviti potrebne podatke za propusnicu i doći po nju kasnije ili će mu biti poslana elektronski. Podnositelji zahtjeva može doći i osobno u općinsku zgradu radnim danom od 8 do 12 sati.

Odobrene propusnice za zahtjeve koji stignu elektronskim putem na isti će se način vratiti pošiljatelju zahtjeva.

Iz Stožera Civilne zaštite Općine Preko mole sve kojima će trebati propusnice da ih, ako je ikako moguće, zatraže elektronskim putem kako bi se izbjegao socijalni kontakt te kako se ne bi stvarala gužva u općinskoj zgradi i na taj način ugrozilo zdravlje djelatnika i podnositelja zahtjeva.

Svi stanovnici Općine Preko od Stožera civilne Općine Preko mogu tražiti propusnicu jedino i isključivo iz vitalnih obiteljskih razloga.

Propusnica se odnosi samo na podnositelja zahtjeva, dakle, jednu osobu, i odnosi se samo na naznačeni datum. Tu propusnicu građani su dužni imati sa sobom uz osobnu iskaznicu te su je dužni pokazati na zahtjev policijskih službenika.

Mole se stanovnici Općine Preko da ne traže propusnice bez valjanog razloga ili s netočnim podacima i razlozima – neće im biti izdane, ali će zato uzeti dragocjeno vrijeme onima kojima su nužne.

  • Stožeri Civilne zaštite daju propusnice iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština te ih izdaju maksimalno restriktivno u doista nužnim slučajevima (nužnim slučajem smatra se i kupnja hrane i hranjenje životinja)
  • Pravne osobe koje izdaju propusnice trebaju izraditi procjenu nužno potrebnog osoblja i propusnice izdaju samo osobama koje su neophodno potrebne za obavljanje poslova i djelatnosti za funkcioniranje zajednice
  • Izabrani liječnici obiteljske medicine trebaju organizirati izdavanje propusnica, kad je to moguće temeljem medicinske dokumentacije, elektronskim putem ili drugim primjerenim putem bez socijalnog kontakta

Stožer Civilne zaštite Općine Preko napominje da za kretanje između mjesta na području Općine Preko propusnica nije potrebna nego jedino za, primjerice, odlazak u Zadar.

Fotografija tportal.hr