Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

Preporučuje se otkazivanje SVIH javnih kulturnih, sportskih i ostalih okupljanja

Stožer Civilne zaštite Zadarske županije na sjednici održanoj 12. ožujka 2020. godine donio je preporuku za otkazivanje SVIH javnih kulturnih, sportskih i ostalih okupljanja u narednom razdoblju kako bi se preveniralo širenje koronavirusa. Ova preporuka odnosi se na zatvorene i otvorene prostore.

Također se apelira na javnost da bude društveno odgovorna te da svi koji su u proteklih 14 dana boravili na prostorima zahvaćenim koronavirusom ili bili u kontaktu sa zaraženim osobama ostanu u samoizolaciji te se redovito javljaju dežurnoj epidemiološkoj službi na broj 098/332-765.

Sinoć (srijeda) je u Opću bolnicu Zadar primljena jedna osoba s mogućim simptomima koronavirusa, nakon pregleda liječnika osoba je upućena na kućnu izolaciju, a nalazi su poslani u Kliniku za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ u Zagrebu. Na zadarskom području pod nadzorom je 108 osoba, a u Republici Hrvatskoj do sada je potvrđeno ukupno 19 oboljelih.

Sve javnozdravstvene službe na području Zadarske županije, kao i ostale institucije, u stanju su pripravnosti te mole građane i predstavnike sredstava javnog priopćavanja da ne šire pogrešne i neprovjerene informacije i bespotrebnu paniku te da prate priopćenja koja objavljuju kako županijski stožer, tako i nacionalni, Ministarstvo zdravstva te Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

Vrlo je važno da SVI koji su u proteklih 14 dana boravili na prostorima zahvaćenim koronavirusom ili bili u kontaktu sa zaraženim osobama ostanu u samoizolaciji i redovito se javljaju SVOM OBITELJSKOM LIJEČNIKU ILI dežurnoj epidemiološkoj službi na broj 098/332-765.

Budući da je ministar zdravstva Vili Beroš donio odluku o proglašenju epidemije bolesti COVID-19, molimo da pratite i dalje priopćenja koja se objavljuju na službenim mrežnim stranicama resornog ministarstva i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Fotografija dalmacijadanas.hr