Općina Preko organizira trodnevni program “Mladi su naša budućnost”

Općina Preko organizira trodnevni program “Mladi su naša budućnost”

Od 18. do 21. ožujka Općina Preko organizira Dane mladih u Općini Preko – “Mladi su naša budućnost”.

Cilj trodnevnog druženja, kako ističe načelnik Jure Brižić, jest osnažiti, uključiti i potaknuti mlade na aktivno sudjelovanje u društvu.

– Smatramo da mladi imaju ključnu ulogu u oblikovanju zajednice te neprocjenjivu važnost da kao pokretačka sila razvoja društva aktivno sudjeluju u toj zajednici. Općina Preko nastoji različitim mjerama doprinijeti razvoju kvalitete života svim stanovnicima, a osobito mladima jer su oni naša budućnost i naša nada u bolje sutra. Zato ulažemo u obrazovanje dodjelom stipendija studentima te naknadama za školske knjige učenicima, isplaćujemo naknade za stambene kredite za mlade jer želimo omogućiti njihov ostanak na otoku, podupiremo programe i aktivnosti udruga za mlade kako bismo podigli kvalitetu društvenog i kulturnog života. Zbog svega toga odlučili smo s mladima ostvariti dodatnu i bliskiju suradnju te čuti njihova razmišljanja, potrebe, probleme i prijedloge. Želimo mladima dati mogućnost aktivnog uključivanja i sudjelovanja u zajednici te priliku da svoju budućnost uzmu u vlastite ruke, pojašnjava načelnik Brižić.

Svjestan je, kaže, demografskog stanja na otocima i na području Općine Preko te je stoga ostanak mladih na otoku od iznimne važnosti.

Zbog svega toga poziva mlade da se odazovu programu koji je pokrenut i osmišljen upravo zbog njih jer na Danima mladih moći će sudjelovati na motivacijsko-komunikacijskom predavanju koje će im pomoći da izraze svoje ideje, mišljenja i stavove.

Drugi dan rezerviran je za filmsku večer, a treći dan planiran je studijski izlet u Šibenik na kojemu će se moći upoznati s primjerima dobre prakse, idejama i projektima koji im mogu pomoći u stvaranju ideja za bolju budućnost na svom otoku.

Prvog dana na predavanju primat će se prijave za besplatni studijski izlet pa organizatori mole sudionike da se odazovu programu sva tri dana zbog lakšeg planiranja i koordiniranja.

PROGRAM:

18. ožujka 2020. (SRIJEDA)

MOTIVACIJSKO-KOMUNIKACIJSKI PROGRAM

  • 17 – 17.45 Modul 1: Aktivna participacija mladih u društvu
  • 17.45 – 18 Pauza
  • 18 – 18.45 Modul 2: Osmisli svoju ideju!

Mjesto održavanja: Pučko otvoreno učilište Dom na žalu, Preko

20. ožujka 2020. (PETAK)

FILMSKA VEČER

  • 19 h Projekcija filma “SLUČAJ RICHARDA JEWELLA” (Richard Jewell), drama, SAD, 2019., 129′; redatelj Clint Eastwood, glume Olivia Wilde, Sam Rockwell, Nina Arianda…

Mjesto održavanja: Pučko otvoreno učilište Dom na žalu, Preko

21. ožujka 2020. (SUBOTA)

JEDNODNEVNI (BESPLATNI) EDUKACIJSKO-STUDIJSKI IZLET U ŠIBENIK

Posjet Tvrđavi Barone i Tvrđavi sv. Mihovila

Plan puta:
Polazak trajektom u 9.15
09:45 – polazak iz Gaženice
11 – 11:20 – obilazak Tvrđave Barone
12.10 – 13 – obilazak Tvrđave sv. Mihovila
14 – 16 – ručak na Gospodarstvu Roca (Stankovci)
16.30 – povratak u Zadar (predviđen dolazak na trajekt u 18 h)

Prijave se primaju putem e-maila: poudomnazalu@gmail.com ili na mobitel 098/936-2309.