Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

Operna diva Mirjana Bohanec otkrila tajnu da potječe s otoka Ugljana

Operna diva, glumica i diplomatkinja Mirjana Bohanec-Vidović, zvijezda najpopularnijega hrvatskoga filma svih vremena “Tko pjeva, zlo ne misli” Kreše Golika, u velikom intervjuu Jutarnjem listu otkrila je tajnu koju je čuvala 75 godina.

Novinarki Ivani Mikuličin pričala je o djetinjstvu i odrastanju u Zagrebu te kazala kako je njezino pravo prezime Sorić, a Bohanec se zvao njezin očuh.

– Moj otac zvao se Nikola Sorić, bio je podrijetlom s otoka Ugljana. Moje prezime je Bohanec po očuhu, tatinom prijatelju koji se oženio mojom majkom po očevu nestanku. Majka je, naime, u taj brak ušla dijelom iz straha i želje da se riješi prezimena, s obzirom na to da su je po nestanku oca više puta zvali na informativne razgovore, pa se bojala da je konačno ne zatvore, a mene pošalju u sirotište. Bio je to jedan nesretni epizodni brak, koji je neopisivo lošeg i ružnog donio i majci i meni – govori Mirjana Bohanec-Vidović, koja još jedino u Beogradskom arhivu nije tražila informacije o ocu Nikoli Soriću.

Iako nije precizirala, pretpostavljamo da je Nikola Sorić bio iz Preka, gdje i danas živi mnogo obitelji s tim prezimenom.

Cijeli razgovor s Mirjanom Bohanec-Vidović pročitajte u Jutarnjem listu

Fotografije Cropix i 24 sata