Novčana pomoć za umirovljenike i osobe starije od 65 godina

Novčana pomoć za umirovljenike i osobe starije od 65 godina

Na temelju Odluke o socijalnoj skrbi, Općina Preko prikuplja podatke o korisnicima prava na socijalnu skrb.

Pravo na socijalnu skrb ostvaruju umirovljenici čija je mirovina ili ukupni prihod koji ostvaruje jednak ili manje od 2000 kuna mjesečno. Pravo na novčanu pomoć ostvaruju umirovljenici čija je mirovina i ukupni prihod jednak ili manji od 1000 kuna. Slijedi druga skupina, umirovljenici čija je mirovina, odnosno ukupni prihod manja od ili jednaka u iznosu od 1500 kuna te treća skupina umirovljenika s prihodom od 1501 kunu do 2000 kuna.

Osobe starije od 65 godina mogu ostvariti pravo na novčanu pomoć prema cenzusu prihoda koji ostvaruju, odnosno ako nemaju prihoda. Tu vrstu pomoći može ostvariti samo jedan član zajedničkog kućanstva.

Umirovljenici s ostvarenim pravom na mirovinu u Republici Hrvatskoj pri podnošenju zahtjeva za dodjelu novčane pomoći i osobe starije od 65 godina dostavljaju zahtjev u Općinu Preko, dostupan na službenim stranicama Općine Preko, ili u Općini Preko, odrezak od mirovine iz prosinca 2019., potvrdu iz TZO Preko da se supružnik ne bavi iznajmljivanjem apartmana, presliku osobne iskaznice i presliku tekućeg računa.