Otkrijte zašto je važno djeci pjevati uspavanke!

Otkrijte zašto je važno djeci pjevati uspavanke!

U petak, 6. prosinca u POU Dom na žalu prvi put će se održati radionica pjevanja uspavanki.

Radionica je namijenjena svim (budućim) majkama i svima koji vole pjevati, a vodit će je Marta Kolega, pjevačica i vokalna pedagoginja iz Kali.

Pjevanje uspavanki uz nježno ljuljanje djeluje umirujuće na tek rođenu bebu jer podsjeća na kretanje u maternici. Osim toga, znanstvenici su utvrdili da pjevanje i pričanje od prvih mjeseci bebina života djeluje pozitivno na razvoj mozga i govora kod novorođenčadi. Žene, bez obzira na podrijetlo, koriste iste tonove i pjevaju uspavanke bebama na isti način.

Marta Kolega glazbeno obrazovanje započela je u Glazbenoj školi Blagoja Berse svirajući violinu, ali svoju veliku ljubav prema pjevanju otkrila je u Djevojačkom zboru GŠ Blagoja Berse pod voditeljskom palicom Branke Višić.

Nakon studija komparativne književnosti i anglistike u Zagrebu, dvije godine pjevala je u vokalnom ansamblu „Čipkice“ pod vodstvom pjevačice Lidije Dokuzović, gdje je učila tradicijsko pjevanje.

Sudjelovala je u brojnim glazbenim i kazališnim projektima, radionicama, programima i kampovima. Svoju vokalnu tehniku i metodu razvila je i usavršila na brojnim radionicama tradicijskog pjevanja.

Radionica će se održati u gornjoj dvorani POU Dom na žalu od 18 do 19.30 sati.