Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

Poplavljene rive i lučice, DVD Preko bez intervencija!

Jutro poslije olujnog nevremena koje je jučer zahvatilo Jadran, u mjestima na području Općine Preko otkrilo je poplavljene rive i lučice te polomljene grane, razbacane kante za smeće, suncobrane, stolove…

Prema riječima Bože Ivanova, zapovjednika DVD Preko, intervencija nije bilo, a ako je voda zbog velike plime negdje i ušla u podrume i konobe, ljudi su to sami riješili.

– Nije bilo dojava ni o srušenim stablima, mi smo bili spremni, ali svi su se očito dobro pripremili i ozbiljno shvatili upozorenja. I dalje smo u pripravi i ako bilo kome treba pomoć, neka nas kontaktira, poručuje Ivanov.

Polomljenog drveća i potopljenih brodova zato je bilo na području Kali i Sali, a diljem županije vatrogasci su od sinoć do jutros u 7 sati intervenirali devet puta.

Inače, u posljednja 24 sata, na našem je području palo više od 50 litara kiše po četvornome metru, jugo je puhalo do 76 km/h, a prema najavama meteorologa, kiša će padati i sljedećih dana. Jugo bi danas poslijepodne trebalo oslabjeti, ali za vikend se očekuju novo jačanje vjetra i obilnije oborine.

Fotografije V. Bakota, A. Brižić, A. Luić, M. Mašina, D. Štrmelj, A. Švorinić