Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

Četiri otočne turističke zajednice predstavile se putnicima s kruzera AIDAblu

U organizaciji Turističke zajednice Zadarske županije i Lučke uprave Zadar, putnicima s kruzera AIDAblu danas su se u luci Gaženica predstavile turističke zajednice Preka, mjesta Ugljan, Kali i Sali.

Uz frite, kroštule, suhe smokve i ušećerene bademe, za njemačke turiste priređen je i prigodni program u kojemu su sudjelovale članice Udruge žena Luzor iz Preka i Udruge Điran iz Ugljana.

– Ovakva vrsta prezentacije za goste s njemačkoga govornog područja, koji su tradicionalno naši najbrojni turisti, ovdje, na našem području, nasuprot otoka o kojemu smo im pričali, za nas je više nego prihvatljiva. Svi uredi pripremili su promotivne materijale, a naše vrijedne žene frite i kroštule. Mislim da im je vrlo zanimljiv bio popratni program s izvornim pjesmama i plesovima Preka i Ugljana, komentirao je Ivan Košta, direktor Turističke zajednice Općine Preko.

Na kruzeru AIDAblu, koji plovi pod talijanskom zastavom, a u luku Gaženica ove je godine prvi put uplovio 12. travnja, bilo je oko 2000 većinom njemačkih turista. O brodu dugom 258 metara, sa 15 paluba, brine više od 600 članova posade. Iz Zadra je otplovio u Veneciju, a ponovno ćemo ga vidjeti sljedeće godine.